Västerbottensostcrème

Crèmen som går att använda till nästan allt! Bjud som förrätt på ett litet kex och toppa med löjrom. Servera till ugnsbakade grönsaker såsom rödlök, rostad paprika, zucchini och portabellosvamp. Crèmen blir perfekt att ringla över.

Ingredients
6 SERVINGS
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Grated


100 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 äggula
1/2 dl matolja
1/2 dl mild olivolja

HOW TO DO IT

1. Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt den rivna Västerbottenosten och sänk värmen på spisen. Rör om ordentligt tills osten har smält.

2. Låt crèmen svalna i rumstemperatur och tillsätt därefter en äggula.

3. Tillsätt oljan försiktigt på samma sätt som när du gör en majonnäs, antingen med stavmixer eller i en kannmixer. Mixa till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.

Rate

2.3 / 5. 3

Save recipes
Share

Other popular recipes

80 MIN

3 / 5. 94

4.3 / 5. 4

3 / 5. 4

4.7 / 5. 3

120 MIN

4.3 / 5. 6

4.7 / 5. 9

4.8 / 5. 4

4.3 / 5. 3

vasterbottensost-ostmastaren-bedomningen

Crafts

Careful cheese craftsmanship since 1872

vasterbottensost-tidslinje-meteorit

FROM MISTAKES TO MASTERPIECES

Get to know the history of Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.