Press

Here you will find press releases, images, and visual material from Västerbottensost®.

Nationalosten

Contact

Kristina Stiernspetz
kristina.stiernspetz@norrmejerier.se

Photos

All images are free for publication in editorial contexts concerning Västerbottensost® or Norrmejerier. Follow the links to see available press images for each category. Obs! External link – the images will open in a new window.

Logo
Cheeses in setting
History, production, and storage
Porträtt

2022-11-25

Svenska Kocklandslagen tävlar i Culinary World Cup

Svenska Kocklandslagen är nu på plats i Luxemburg för att tävla i Culinary World Cup. Sverige är en av de topptippade länderna och har vunnit flest medaljer under de senaste två decennierna. Med temat "Embrace" hoppas nu laget vara med i medaljstriden.

2022-09-28

Bastard Burgers nyhet ”1872”, en hyllning till Nationalosten®

När Bastard Burgers och Västerbottensost® slår samman sina smaklökar kan det inte bli annat än succé. Oktobers signaturburgare består av krispig silverlök, Luleådressing, dillpickles och en krämig ostsås med Västerbottensost. Burgaren som fått namnet 1872 är en hyllning till Västerbottensost som i år firar hela 150 år.

2022-09-07

Nationalosten topprankad igen!

När Yougov sammanställer vilka varumärken som svenskarna helst rekommenderar så är det livsmedel och bilar som placerar sig i toppen. Västerbottensost , tillsammans med Anamma och Oumph är de enda varumärkena som tar sig till toppen inom dagligvaror. - Det är otroligt hedrande att Västerbottensost fortsätter vara en mycket rekommenderad ost. Det visar på en hög lojalitet bland svenska folket och

2022-09-01

Sveriges landskapspizzor blir bok!

Tillsammans med Svenska kocklandslaget bjöd Västerbottensost® in svenska folket att ta fram pizzor med smak av de råvaror som gör just deras landskap unikt. Intresset och engagemanget blev enormt och recept på pizzor strömmade in från alla landets hörn. Resultatet blev 25 st svenska landskapspizzor

2022-06-29

Svenska Kocklandslaget och Västerbottensost® tar tacos till en ny nivå!

Uppdatera sommarens tacos med hjälp från Marie Skogström från Svenska Kocklandslaget. Nu har hon tagit fram tre härliga recept där Västerbottensost används på ett nytt sätt för att sätta extra smak. Bao-buns, fishtaco och quesadillias med ostkrisp eller majonnäs med Västerbottensost är några av rätterna.

2022-05-24

Svenska Kocklandslaget står för Nationaldagsmenyn 2022

Vad äter man egentligen för mat på Sveriges Nationaldag? Svenska Kocklandslaget har tolkat detta i en trerätters nationaldagsmeny inspirerad av alla tiders svenska klassiker som nu är i säsong. Menyn känns verkligen svensk och festlig – och den passar definitivt att bjuda på vid fler tillfällen i sommar.