Press

Här hittar du pressinformation, bilder och grafiskt material från Västerbottensost®

Nationalosten

Kontakt

Kristina Stiernspetz
kristina.stiernspetz@norrmejerier.se

Bilder

Samtliga bilder är fria för publicering i redaktionella sammanhang rörande Västerbottensost® eller Norrmejerier. Klicka på länkarna för att se vilka pressbilder vi har under respektive kategori. Obs! Extern länk – bilderna öppnas i nytt fönster.

Logotyp
Ostar i miljö
Historik, tillverkning och lagring
Porträtt

2022-05-10

Västerbottensost® bjuder på nyheter på Ostfestivalen!

Västerbottensost® fyller hela 150 år i år och firar det med flera happenings under året. Den 13–15 maj besöker de Ostfestivalen på Munchenbryggeriet i Stockholm för att få träffa ostfantaster från hela Sverige. – Vi hälsar alla ostälskare välkomna till vår monter för att smaka vår stolthet Västerbottensost® Jubileumsbit 24 månader och träffa våra allra främsta ostkännare, direkt från Burträsk. Sä

2022-02-15

Västerbottensost® firar 150 år med specialutgåva

Västerbottensost® firar 150 år 2022, nu lanseras en unik liten bit Västerbottensost, kantfri och stansad från ostens mitt. -Det här är verkligen en speciell liten bit och det känns roligt att resenärer nu kan dela med sig av den unika smaken från Burträsk, säger Ostmästare Thomas Rudin.

2022-02-10

Nyhet! Riven Västerbottensost® med ännu längre lagringstid

Västerbottensost firar 150 år under 2022. Som en del av firandet breddas nu sortimentet med en förpackning riven ost med en lagringstid på hela 24 månader. Med den nya lanseringen ges osten ytterligare tid för att få en ännu fylligare smak samtidigt som den karaktäristiska smaken från Västerbottensost bibehålls.

2022-01-11

150-årigt osthantverk återigen i topp!

I år fyller Västerbottensost® 150 år och är lika omtyckt idag som när den skapades 1872. Lagom till firandet kom en uppskattad present från svenska folket; När YouGov presenterade sin årliga lista över Sveriges starkaste varumärken så placerade sig nämligen jubilaren Västerbottensost som en av de 10 starkaste

2021-11-18

Sveriges landskapspizzor korade!

Många har hört talas om våra landskapsblommor, landskapsdjur och landskapsrätter – nu har Sverige äntligen fått egna landskapspizzor! Genom en nationell tävling bad Västerbottensost® svenska folket att skapa 25 nya pizzor som representerar allt det unika och goda vårt land har att erbjuda – från Lappland i norr till Skåne i söder. Nu är vinnarpizzorna korade!

2021-11-04

Västerbottensost® byter till mer klimatvänlig förpackning

Med en ny tunnare påse för riven ost fortsätter Västerbottensost sitt klimatarbete. Den nya förpackningen minskar mängden plast med 25 % och minskar samtidigt koldioxidutsläppen med 40 ton tack vare ett nytt mer klimatvänligt material.