Press

Pressfakta

Här hittar du pressinformation, bilder och grafiskt material från Västerbottensost®.

Pressmeddelanden »

Bilder

Samtliga bilder är fria för publicering i redaktionella sammanhang rörande Västerbottensost® eller Norrmejerier. Klicka på länkarna för att se vilka pressbilder vi har under respektive kategori. Obs! Extern länk – bilderna öppnas i nytt fönster.

Västerbottensost® – En bit av det speciella

Grafiska anvisningar

Den grafiska profilen för Västerbottensost® bygger på en sak – märket. Designen i övrigt ska vara sparsmakad. En medvetet återhållen design som betonar äkthet, ursprunglighet och ostens kärva karaktär. Men en ”sparsmakad” innebär inte ”enkel”. Tryckmetoder och materialval får gärna vara påkostade och utförandet ska andas samma yrkesstolthet som produkten själv.

Logotyper

Sanktionerade färger

Guldfärgen är ett av Västerbottensost® starkaste kännetecken. Kombinationen med en kontrastrik svart och vit färgskala förstärker det unika
uttrycket. För att behålla premiumkänslan bör guldfärgen i första hand användas på mindre ytor. Tryck och materialval ska optimeras för att
ge bästa resultat.

  1. Guldfärgad metallicfärg (Pantone 10127 C). Detta är grundutförandet.
  2. CMYK 16/26/65/4* (För obestruket papper med guld på mörk bild, används CMYK 10/20/65/0 för bästa läsbarhet.)
  3. RGB 216/183/101

Använd alltid avsett original för respektive tryckteknik eller användningsområde. Observera att för storlekar under 30 mm ska ett speciellt original användas. Detta original har en lite större ®-symbolen.

Bakgrundsfärg
Svart (och gråskala)
PMS Process Black C
CMYK 0/0/0/100
RGB 0/0/0

Eller

Vit
CMYK 0/0/0/0
RGB 255/255/255

Logotyp för nedladdning
Ladda ner logotyper utan tagline (zip) »

Annat intressant