Logga in
Logga in

RÖDBETA MED EMULSION AV VÄSTERBOTTENSOST®, GRÖNKÅLSCHIPS & ROSTADE HASSELNÖTTER

En förrätt med fina färger!

Ingredients
4 SERVINGS
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Grated


3-5 rödbetor
1 msk balsamvinäger
150 g grönkål
Olivolja
1/2 dl hasselnötter
Flingsalt

Västerbottensostemulsion
1 dl riven västerbottensost
1 dl grädde
1 äggula 3/4 dl rapsolja
1 tsk rivet citronskal
Salt

Till servering
Finriven västerbottensost
Nymalen svartpeppar

HOW TO DO IT

30 MIN

Koka rödbetorna mjuka. När de har svalnat lite skala dem. Dela varje rödbeta i 4 klyftor och blanda dem med balsamvinäger.

Rosta hasselnötterna i ugnen i 180 graders varm ugn i ca 10 min. Låt svalna och krossa sedan nötterna grovt.

Grönkålschips: Sänkt ugnsvärmen till 150 grader. Ta bort stjälken och riv grönkålen. Massera in kålen med en matsked olivolja och lite flingsalt på en ugnsplåt. Rosta kålen i ugnen tills de blir frasiga. Rör runt några gånger och passa så att kålen inte blir bränd.

Västerbottensostemulsion: Koka upp grädde och riven västerbottenost. Låt svalna. Vispa äggula i en skål och häll försiktigt i oljan under tiden du vispar tills du får en majonnäs. Använd en svavmixer för att mixa ner ost- och gräddblandningen med majonnäsen så att emulsionen tjocknar. Smaka av med salt och rivet citronskal. Ev kan några droppar nypressad citronsaft behövas också.

Vid servering:  Fördela västerbottensemulsionen i botten på en förrättstallrik. Lägg på 3 eller 5 klyftor rödbetor beroende på hur stora de är. Strö över grönkålschips, krossade hasselnötter och finriv till sist lite västerbottensost över allt. Peppra med nymalen svartpeppar

Rate

4.2 / 5. 10

Save recipes
Share

Other popular recipes

3.7 / 5. 3

45 MIN

3.3 / 5. 8

45 MIN

4 / 5. 4

30 MIN

4.7 / 5. 7

10 MIN

4.4 / 5. 7

4 / 5. 4

4 / 5. 2

4.6 / 5. 5

vasterbottensost-ostmastaren-bedomningen

Crafts

Careful cheese craftsmanship since 1872

vasterbottensost-tidslinje-meteorit

FROM MISTAKES TO MASTERPIECES

Get to know the story of Västerbottensost® – from the marvellous discovery of the miller to the Swedish national symbol.

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.