Pizza bianco med stenbitsrom och picklad rödlök

Den här biancopizzan är inte att leka med smakmässigt! Fantastiskt god och passar lika bra som små snittar som en större.

Ingredients
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Grated


Picklad rödlök:

2 rödlökar

1 dl ättika

1,5 dl strösocker

3 dl vatten

Pizzadeg:

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2,5 dl vatten

0,5 dl olivolja

Övriga ingredienser:

2 dl creme fraiche

100-150 g västerbottensost

1 burk löjrom / stenbitsrom

färsk citron

färsk dill

HOW TO DO IT

Börja med att göra den picklade rödlöken. Går att förbereda flera dagar innan, men låt stå minst en timme. Skiva rödlök i tunna skivor och lägg i en glasburk med lock. Gör en lag genom att koka upp ättika, strösocker och vatten tills sockerkristallerna är borta. Häll över lagen i burken. Låt svalna innan den sätts i kylskåpet.

Blanda ihop vetemjöl och salt till pizzadegen. Tillsätt bakpulver, vatten och olivolja och blanda samman till en smidig deg. Kavla eller knåda ut degen med händerna till en rund eller fyrkantig botten.

Bred ut nästan all creme fraiche på bottnen, men spara lite till garnering. Strö över riven västerbottenost. Grädda i ugnen på 225 grader varmluft i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ta ut plåten.

Om det ska vara förrätt/snittar så dela nu i lagom stora bitar. Sen är det dags för garnering. Klicka ut creme fraiche och löjrom/stenbitsrom. Lägg på picklad rödlök, små citronskivor och färska dillkvistar. Servera direkt.

Rate

4.3 / 5. 6

Save recipes
Share

Other popular recipes

5 / 5. 4

4 / 5. 1

5 / 5. 1

4.6 / 5. 5

45 MIN

4.3 / 5. 4

60 MIN

2.3 / 5. 4

25 MIN

3.8 / 5. 31

vasterbottensost-ostmastaren-bedomningen

Crafts

Careful cheese craftsmanship since 1872

vasterbottensost-tidslinje-meteorit

FROM MISTAKES TO MASTERPIECES

Get to know the history of Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.