Pizza bianco med sparris, rödlök och ramslöksolja

Har man bara en pizzadeg så går de här pizzorna snabbt att göra, så gott!

Ingredients
2 SERVINGS
Detta recept innehåller:
40 g Västerbottensost® Grated


Till 2 pizzor

Pizzadeg:
280 g vetemjöl
180 g kallt vatten
1 g jäst
9 g havssalt

Topping:
1 dl crème fraiche
40 g Västerbottensost, grovt riven
4–5 gröna sparrisar
1 liten klick smör
1 tsk citronsaft
1 rödlök
Salt & nymalen svartpeppar

Garnering: Ramslöksolja

HOW TO DO IT

Pizzadegen blir allra bäst om den får kalljäsa i kylskåpet i 2–3 dygn men går att använda också även efter 1 dygn. Blanda ihop alla ingredienser till pizzadegen ordentligt i en bunke. Jag tycker inte att degen behöver knådas utan när den håller ihop fint så för över degen i en oljad låda med lock och låt vila i kylen tills den ska användas. När det är dags att baka pizzan behöver degen komma ut i rumstemperatur. Forma degen till bollar och låt jäsa i 2–3 timmar innan den bakas ut.

Topping: Skal och strimla löken. Dela sparrisen på längden, gärna med en mandolin. Stek sparrisen med lite smör i en stekpanna, smaka av med lite salt och svartpeppar + citronsaft.

Blanda crème fraiche och riven Västerbottensost. Smaka av med en nypa salt och nymalen svartpeppar.

Forma degen till pizzabottnar och bred över crème fraiche- och ostblandning på pizzan. Fördela rödlöken och sparrisen på pizzorna och grädda i så varm ugn som möjligt högt upp i ugnen, gärna med grillfunktion och pizzastål. Ta ut pizzan ur ugnen efter några minuter när de har fin färg och ringla över lite ramslöksolja om du har!

Rate

3.5 / 5. 2

Save recipes
Share

Other popular recipes

30 MIN

4.3 / 5. 4

25 MIN

4.3 / 5. 3

4.8 / 5. 4

90 MIN

4 / 5. 5

45 MIN

3.4 / 5. 21

4.3 / 5. 4

3.9 / 5. 14

4.6 / 5. 5

vasterbottensost-ostmastaren-bedomningen

Crafts

Careful cheese craftsmanship since 1872

vasterbottensost-tidslinje-meteorit

FROM MISTAKES TO MASTERPIECES

Get to know the history of Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.