Logga in
Logga in

Pizza Cacio e pepe med Västerbottensost®

Cacio e pepe är en klassisk italiensk rätt med huvudingredienserna ost och svartpeppar. Ursprungligen är det en romersk pasta men fungerar även utmärkt som pizza.

Ingredienser

2 PORTIONER
Detta recept innehåller:
200 g Västerbottensost® Riven


2 pizzadegar
2 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
Färskmalen svartpeppar
100 ricotta
Riven citroncest
Olivolja

GÖR SÅ HÄR

20 MIN

Pizza Cacio e pepe med Västerbottensost®

Sätt ugnen på 250 grader en stund innan så den är ordentligt varm. Blanda ihop crème fraiche och vatten. Baka ut pizzadegarna och lägg på ett tjockt lager med crème fraiche-blandningen. Strö på riven Västerbottensost och grädda sedan i ugnen tills pizzakanterna fått fin färg och osten är gyllenbrun.
Låt pizzan svalna av något och lägg sedan på några klickar ricotta och riktigt med färskmalen svartpeppar. Toppa med några stänk olivolja och riven citroncest. Servera och njut!

Betygsätt

3.6 / 5. 7

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

3.7 / 5. 12

10 MIN

4 / 5. 2

145 MIN

4 / 5. 1

35 MIN

4 / 5. 2

6 MIN

3.3 / 5. 3

20 MIN

3.3 / 5. 3

50 MIN

4 / 5. 2

30 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.