Logga in
Logga in

Sofia Henrikssons dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin

Dessertpizza med vit choklad och hallon som passar perfekt som efterrätt. Skapad av Sofia Henriksson, en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
40 g Västerbottensost® Riven


100 g färskost
50 g vit choklad
100 g färska hallon
1 msk honung
1 kvist färsk rosmarin

GÖR SÅ HÄR

40 MIN

Sofia Henrikssons dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin

1 st pizzadeg, antingen färdigköpt hos favoritpizzerian eller enligt detta recept.

Karamelliserade nötter

1 dl hasselnötter (valfri nöt eller mandlar.)
2 msk strösocker
1 msk honung
1 tsk salt

Hacka upp nötterna. Värm på spisen honung och strösocker tills det börjat bubbla och lösa upp sig. Tillsätt då nötterna och rör ihop. Ta bort från värmen och tillsätt salt. Låt stå tills det svalnat och bryt sedan upp till mindre bitar.

Kavla ut pizzadegen med händerna och bred sedan över färskosten. Toppa med Västerbottensost och riv över hälften av chokladen. Grädda på 250 grader varmluft/grill i 6 minuter eller tills botten fått en fin färg. Ta ut pizzan.

Toppa med de färska hallonen, karamelliserade nötterna, honung och resten av den rivna chokladen. Till sist lite rosmarin på toppen!

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

20 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

3.3 / 5. 3

20 MIN

2.9 / 5. 7

20 MIN

4 / 5. 5

60 MIN

3 / 5. 3

15 MIN

3.8 / 5. 6

60 MIN

3.4 / 5. 8

30 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.