Nyårsmeny

Ett gott avslut på 2016

Och en fantastisk start på 2017! Tillsammans med gastronomen Victor Linder har vi komponerat en både traditionell och nyfiken nyårsmeny. Till fördrinken serveras bland annat den norrländska specialiteten Kalixlöjrom på gratinerat ostkex och huvudrätten utgörs av nyårsklassiker som oxfilé eller torskrygg i ny tappning. På dessertbrickan får sötman i hjortoncréme möta sältan i dulche de leche gjord på Västerbottensost. Laga hela menyn – eller välj dina egna favoriter. Gott nytt år önskar Västerbottensost!

 

Från Burträsk med kärlek

Västerbottensost® har en lika lång som kärleksfylld historia. Det hela började bokstavligt talat med ett kärleksmöte.

Det var en septemberdag 1872 som Eleonora Lindström stod vid ystkaret i Burträsk när hon plötsligt överraskades av en ung friare. Tycke uppstod – och kärleksmötet mellan de båda ledde till att elden under ystningskärlet brann ut och fick tändas på nytt otaliga gånger.

Det sägs att den utdragna processen inte bara blev starten på en lång kärlekshistoria. Det blev också tillkomsten av Västerbottensost så som vi känner den än idag.

 

[instagramy name=vasterbottensost style=lite info_pos=top info_layout=4 shape=square size=250 media=12 layout=grid link=file columns=4 speed=3000 effect=blindX ]

Annat intressant