Logga in
Logga in

Ugnsbakad portabellosvamp med Västerbottensost® och sidfläsk

Njut av ugnsbakad portabellosvamp med Västerbottensost® och sidfläsk. Servera gärna med en lätt sallad!

Ingredienser

4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
120 g Västerbottensost® Riven


4-6 portabellosvampar

Marinad
4 msk olivolja
1 dl persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Salt och svartpeppar

Fyllning
700 g mandelpotatis
1 dl mjölk, varm
1 dl grädde
2 msk smör
2,5 dl Västerbottensost®, riven
1 dl hackade örter, tex persilja
och timjan
Salt och svartpeppar
100 g sidfläsk

GÖR SÅ HÄR

80 MIN

Blanda ingredienserna till marinaden. Rensa svampen, nyp bort foten och pensla hatten med marinad. Lägg svampen på en plåt med bakplåtspapper och låt dem dra ca 1 timme.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa potatisen snabbt med ballongvisp eller elvisp. Blanda ned Västerbottensost (spara lite till att toppa med), smör, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar och rör till en slät puré.

Sätt ugnen på 200°. Tärna och stek sidfläsket tills det får en gyllene färg. Blanda potatispurén med sidfläsk och hackade örter. Fördela fyllningen i svamparna och toppa med riven Västerbottensost.
Gratinera i ugnen 20 minuter. Servera gärna med en lätt sallad.

Betygsätt

4.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

75 MIN

4 / 5. 2

50 MIN

4 / 5. 1

25 MIN

4.3 / 5. 4

30 MIN

4 / 5. 2

24 MIN

4.2 / 5. 6

800 MIN

3.5 / 5. 2

40 MIN

4 / 5. 1

70 MIN

2.5 / 5. 6

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.