Logga in
Logga in

Glass med Västerbottensost på nytt sätt

Ingredienser

Detta recept innehåller:
500 g Västerbottensost® Riven


Rasp av en citron
500 g mjölk
1 vaniljstång
240 g äggula
250 g strösocker
50 g trimolin
500 g Västerbottensost
250 g crème fraiche
Citronsaft
Salt
Svartpeppar, nymalen

GÖR SÅ HÄR

20 MIN

Koka upp citronrasp, mjölk och vaniljstång. Vispa ihop äggula, socker och trimolin. Häll ner smeten i mjölkblandningen och värm till 85 grader. Tillsätt ost, crème fraiche, citronsaft, salt och svartpeppar. Frys i glassmaskin.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

10 MIN

3.3 / 5. 3

30 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

3.6 / 5. 7

65 MIN

4 / 5. 6

40 MIN

4 / 5. 1

1480 MIN

3.8 / 5. 4

10 MIN

3.7 / 5. 3

10 MIN

4 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.