Logga in
Logga in
Kebabpizza

Sofia Henrikssons lyxiga kebabpizza med hemgjord kebab och vitlökssås med Västerbottensost®

Lyxig kebabpizza med hemmagjord kebab och Västerbottensost®. Recept av Sofia Henriksson, en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
200 g Västerbottensost® Riven


500 g finmalt köttfärs (jag valde nöt)
2 tsk spiskummin
2 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

235 MIN

1 st pizzadeg, antingen färdigköpt hos favoritpizzerian eller enligt detta recept.

Kebab

500 g finmalt köttfärs (alt vegetarisk kebab)
2 tsk spiskummin
2 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar

Vitlöksås

1 ägg
1-2 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 msk turkisk yoghurt
1 1/2 dl Västerbottensost®
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar

Tomatsås

1 burk konserverade San Marzano-tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
1 msk oregano
1/2 tsk salt

Topping

Västerbottensost® Riven
Romantica tomater
Feferoni
Ruccola
Rödlök

Kebab

Blanda alla ingredienser till en deg och knåda tills det är ordentligt blandat. Forma till en rulle och täck hårt med plastfolie. Rulla lite till och lägg in i kylen 30 min. Sätt ugnen på 100 grader.

Ta bort plasten och rulla in rullen i två lager aluminiumfolie Lämna sidorna öppnade så att fett kan rinna ur. Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under som fångar upp fettet. Tillaga i ugnen 3 timmar. Låt sedan svalna i nån timme. Skär sedan tunna skivor med en kniv eller potatisskalare. Använd önskad mängd till pizzan och skiva upp det som blir över och frys in till nästa pizza eller lägg in i kylskåpet för att äta med ris och en god sås dagen efter.

Vitlökssås

Mixa ägg, vinäger, dijon och rapsolja till en majonäs med en stavmixer. Ju mer olja desto fastare. Mixa sedan ner vitlök, ost och turkisk yoghurt till önskad konsistens. Krydda upp med salt och svartpeppar.

Tomatsås

Mixa alla ingredienser i en skål. Topping: Skiva alla ingredienser till toppingen fint.

Kavla ut pizzadegen med händerna. Bred på tomatsås och strö över Västerbottensost. Lägg ut kebabstrimlor och ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/ grill i 6-8 minuter tills osten fått fin färg och botten är klar. Toppa sedan med vitlökssås och övrig topping!

Betygsätt

4 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

45 MIN

4 / 5. 2

20 MIN

3.3 / 5. 4

15 MIN

4.5 / 5. 2

400 MIN

2.5 / 5. 2

15 MIN

3.3 / 5. 4

35 MIN

4.3 / 5. 10

120 MIN

4 / 5. 1

50 MIN

3.3 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.