Logga in
Logga in

Lingonmarmelad

Till årets glöggmingel eller vinterfester passar det fint med en charktallrik eller ostbricka där Västerbottensost® har en given plats och där lingonmarmelad lyfter smaken ytterligare. Detta recept blir inte lika tjockt som vanlig marmelad och passar perfekt att doppa en bit ost i.

Ingredienser

225 g frysta lingon
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kvist timjan

GÖR SÅ HÄR

40 MIN

Lingonmarmelad

Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör till sockret löser sig.
Låt koka i ca 30 min på medelvärme.
Rör om då och då, så att det inte bränns vid.
När marmeladen fått konsistens, häll upp den i en ren glasburk och förvara i kylen fram till servering.
Marmeladen håller ca 1-2 veckor i kylen.

Betygsätt

3.3 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

3.3 / 5. 4

15 MIN

1.8 / 5. 5

60 MIN

3 / 5. 2

15 MIN

3.5 / 5. 17

60 MIN

4 / 5. 1

25 MIN

4 / 5. 1

80 MIN

4 / 5. 5

30 MIN

4.5 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.