Logga in
Logga in

Ugnsgratinerad Falukorv med Västerbottensost®

Ingredienser
Detta recept innehåller:
75 g Västerbottensost® Riven


Falukorv av fin Kvalitet 800g

Västerbottensost 75-100g

Senap (söt/stark) 2 matskedar

Bostongurka 2 matskedar

Gul lök 1st

Tomatsås/Pizzasås 1 burk

Grädde  3dl

Salt

Peppar

Oregano

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Börja med att hacka 1 gul lök (fint) och blanda ihop detta i en bunke med Västerbottensost, Bostongurka och Senap till en ”ganska fast röra”

Fortsätt med att skära upp falukorv i 2cm tjocka skivor och placera dessa i en ugnsfast form.   Lägg en riklig klick av röran på Falukorven och skär sedan skivor av Tomat och placera dessa ovanpå röran.  Salta och peppra efter behag.

Blanda ihop tomatsås och grädde till en sås och tillsätt oregano efter behag.

Placera sedan allt i ugnen på 190 grader i ca 20 minuter.

Servera med ett gott mos eller pasta. Njut av en snabb och god klassiker.

Betygsätt

4 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

4.8 / 5. 4

4 / 5. 2

4.5 / 5. 2

4.8 / 5. 6

40 MIN

4.1 / 5. 8

3.3 / 5. 40

4.1 / 5. 7

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.