Logga in
Logga in

Fylld bakad potatis med Västerbottensost® och vitlök

Bakad fylld potatis, som tillbehör eller som huvudrätt med en sallad!

Ingredienser
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


6 bakpotatisar
1 vitlök
1 tsk olivolja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk paprikapulver
150 g Västerbottensost, riven
2 färska gula lökar, hackade eller 4 salladslökar, strimlade
1/2 dl crème fraiche
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisen med en gaffel och lägg i en ugnsfast form/plåt. Dela vitlöken på hälften, lägg halvorna i ugnsfolie och ringla över lite olivolja. Förslut folien runt vitlöken och lägg vitlökspaket i formen tillsammans med potatisen. Låt potatisen baka i ugnen tills den är klar, det tar ca 1-1 1/2 timme beroende på hur stora potatisarna är. När potatisarna är klara, skär av toppen av dem och gröp ur potatisen men inte allt för de behöver hålla ihop. Lägg den urgröpta potatisen i en skål. Tryck ut vitlöksklyftorna från den bakade vitlöken och blanda i crème fraiche, lök, kryddorna och hälften av osten. Smaka av med salt. Fördela blandningen i de urgröpta potatisarna och toppa med den resterande osten. In i ugnen i ytterligare 20-25 minuter tills potatisarna har fin färg.

Betygsätt

3.9 / 5. 14

Spara recept

Andra populära recept

3.3 / 5. 3

4.3 / 5. 3

3.9 / 5. 10

75 MIN

4.3 / 5. 4

15 MIN

2.9 / 5. 11

4.3 / 5. 6

40 MIN

4.1 / 5. 8

30 MIN

5 / 5. 1

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.