Logga in
Logga in

Potatiskaka med Västerbottensost

Med inspiration från den schweiziska klassiska rätten Rösti har Vinkocken skapat en egen variant med skivade potatisar istället för de rivna. Enkelt, som nästan sköter sig själv i stekpanna eller i ugn. Perfekt till fisk, fågel, kött eller grönsaksrätter.

Vintips – ett generöst och smakrikt vin från den ligga vinregionen Jumilla i Spanien: Morra Alta Organic Monastrell 2022

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


10 medelstora fasta potatisar
200 g smör
150 g riven Västerbottensost
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

75 MIN

1. Skala och skiva potatisen tunt, ca 3 millimeter. Riv osten (om den inte är färdigriven). Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Smält 150 g smör i en stekpanna. Bred ut hälften av potatisen i stekpannan, salta och peppra sprid ut den rivna osten. Lägg på resterande potatis, avsluta med salt och peppar.

3. Resterande smör klickas över det översta potatislagret. Sätt stekpannan på medelhög värme och stek till det understa lagret börjar få fin gyllene färg utan att vända runt potatisen.

4. Ställ in stekpannan med potatisen i ugnen i ca 30 min eller tills potatisen är mjuk.

5. Låt potatiskakan svalna i stekpannan i ca 30 min. Vänd därefter upp på en tallrik och servera.

Passar till det mesta! Fisk, kött eller grönsaksrätter.

Betygsätt

4.3 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

45 MIN

3.4 / 5. 9

4.3 / 5. 4

40 MIN

3.5 / 5. 11

20 MIN

5 / 5. 1

10 MIN

4 / 5. 2

3.5 / 5. 4

2.3 / 5. 3

4 / 5. 1

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.