Logga in
Logga in

Vegetarisk carbonara med saltrostade valnötter, grillad citron och Västerbottensost®

Underbart gott recept på vegetarisk pasta carbonara med saltrostade valnötter och syra från grillad citron.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
80 g Västerbottensost® MATLAGNINGSBIT 18 mån


200 g Pasta
2 äggulor
1 dl valnötter
Ca 1 dl pastavatten
En halv citron, grillad
En knippe dill
En klick smör
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR

20 MIN

Vegetarisk carbonara med saltrostade valnötter, grillad citron och Västerbottensost®

Grilla en halv citron, går fint i stekpanna. Citronen ska få en svart yta. Rosta valnötter i panna med olivolja & en klick smör. Salta. Lägg undan valnötterna så dom svalnar något och spara smöret/oljan som är kvar i pannan, det ska användas. Grovhacka valnötterna. Sätt på pastavatten och salta mkt mkt. Koka pastan.

Finriv Västerbottensost Matlagningsbit blanda med 2 äggulor och mycket peppar. Häll ner smör/oljan som blev över från valnötterna. Blanda. Håll bunken över pastavattnet så att ägg och ostsmeten blir lite lösare. I med ca 1 dl pastavatten i smeten och veva runt.

Lägg över pastan när den är nästan klar i stekpannan (som är på jättelåg värme) på med valnötterna & i med ägg och ostsmeten och rör runt med slickepott. Späd med ev. mer pastavatten för lösare konsistens.

Pressa ner grillad citron. Smaka av med salt & peppar. Upp på tallrik och toppa med dill, ärtskott och mer ost!

Betygsätt

2.9 / 5. 12

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

3.7 / 5. 3

15 MIN

4.4 / 5. 5

45 MIN

4 / 5. 1

150 MIN

2.5 / 5. 2

255 MIN

4 / 5. 1

50 MIN

2.8 / 5. 4

165 MIN

3.5 / 5. 2

25 MIN

2.7 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.