Logga in
Logga in

Rostad vit choklad med Västerbottensost®

Dessa choklad- och ostkakor är goda att äta som de är, men passar också utmärkt som dekoration och ger en extra smakdimension till desserten.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
40 g Västerbottensost® Riven


1 1/2 dl vit choklad, grovriven
1 dl Västerbottensost®, riven
1/4 dl mandel, finhackad (valfritt)

GÖR SÅ HÄR

15 MIN

Cirka 30 stycken, ugn 150 grader

Blanda alla ingredienser jämnt och fördela i högar på cirka 1/2 msk med 5 cm avstånd på en form med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakorna fått en ljusbrun färg, ca 5-7 minuter. Goda att äta som de är eller som garnering på en dessert

Betygsätt

4.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4 / 5. 1

2.4 / 5. 5

20 MIN

4 / 5. 2

15 MIN

4.4 / 5. 5

20 MIN

2.8 / 5. 5

60 MIN

3 / 5. 3

25 MIN

2.5 / 5. 2

75 MIN

4.5 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Cheesecake_1600x1600

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.