Logga in
Logga in

Risotto med Västerbottensost® och champinjoner

Risotto passar bra till vardagsmat eller om man vill lyxa till det inför helgen. Så roligt att man kan variera med många olika smaker när det gäller risotto!

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


3 dl arborioris

5 msk smör

10 dl grönsaksbuljong

2 dl vittvin

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g champinjoner

150 g Västerbottensost

Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att koka upp 10 dl grönsaksbuljong som ska hållas varm i en kastrull.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Skär champinjoner i bitar.

Fräs upp lök och vitlök i smör utan att det får färg i en stor stekpanna eller i en tjockbottnad kastrull. Höj värmen och tillsätt arborioriset, fräs tills det blir glansigt. Häll sedan på vittvinet och låt det koka in i riset.

Häll på varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta så det inte bränner i botten. Riset är färdigkokt efter ca. 20 minuter.

Stek upp champinjonerna i smör, när de har fått en fin färg tillsätt champinjonerna i risotton.

Tillsätt en påse riven Västerbottensost.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Betygsätt

4.8 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

75 MIN

4 / 5. 1

4 / 5. 2

60 MIN

2.3 / 5. 4

4.8 / 5. 6

4.3 / 5. 3

3.8 / 5. 4

3.7 / 5. 3

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

Cheesecake_1600x1600

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.