Logga in
Logga in

Trattoria, Pizza med Västerbottensost och smörstekta kantareller

Det här är nog den godaste Pizza Bianca som finns. Kombinationen av dill, Västerbottensost och kantareller är magisk. Lägg då till lite karamelliserad lök till det och du är i himlen! I botten på pizzan breder vi på en ostkräm som är gjord på Västerbottensost vilket ger den goda smaken. Den här pizzan är ett riktigt gott tilltugg till fredagsdrinken eller varför inte servera den som en förrätt?

Ingredienser
Detta recept innehåller:
40 g Västerbottensost® Riven


1 Trattoria pizzadeg

400 gr  färska kantareller

1 dl Västerbottensost

150 gr färskost

3-4 msk crème fraiche

1 vitlöksklyfta, riven

2 gula lökar

1/2 kruka dill + lite hackad jalapeños till garnering

Salt o peppar

GÖR SÅ HÄR

Skala och skiva löken. Stek den i smör på mellanvärme länge så den blir karamelliserad. Låt svalna.

Blanda de övriga ingredienserna i en skål och lägg i löken.

Riv kantarellerna i bitar och stek utan smör på mellanvärme tills vattnet försvinner från pannan. Lägg i smör och fortsätt steka en stund. Ta av från spisen och låt svalna.

Bred på ost- och lökkrämen jämnt över pizzadegen. Lägg över de smörstekta kantarellerna och jalapeños. Grädda i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 minuter. Garnera med lite färsk dill.

Sedan är det bara att njuta av dessa härliga sommarsmaker!

Betygsätt

0 / 5. 0

Spara recept

Andra populära recept

4 / 5. 1

4 / 5. 3

4.5 / 5. 4

4 / 5. 3

25 MIN

4 / 5. 2

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.