Logga in
Logga in

Fyllda Cannelloni med mozzarella, babyspenat och Västerbottensost®

En enkel men så god pastagratäng!

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


1 frp cannelloni

50 g babyspenat

1 frp minimozzarella

2,5 dl creme fraiche med smak av soltorkade tomater

4 dl matgrädde

150 g Västerbottensost

3 dl gratängost

Salt, peppar

Torkad persilja

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Fyll cannelloni med färsk babyspenat och minimozzarella. Jag tog en ost i varsin ytterkant och spenat i mitten. Blanda matgrädde, Västerbottensost, creme fraiche, salt och peppar. Lägg de färdiga cannelonisarna i en ugnsfast form och häll såsen över. Strö gratängost över. Gratinera färdig i ugnen, 20 min på 200 grader. Toppa med torkad (eller färsk) persilja när gratängen är färdig och servera med en grönsallad.

Betygsätt

3.3 / 5. 6

Spara recept

Andra populära recept

4.5 / 5. 2

10 MIN

4 / 5. 2

4.1 / 5. 7

4.5 / 5. 4

40 MIN

3.7 / 5. 3

3 / 5. 4

4.3 / 5. 3

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.