Logga in
Logga in

Viltkött med ostcrème på Västerbottensost® och timjanolja

Njut av en härlig ostcrème, här serverad med viltkött, torkat renkött och rökt älgkött. Crèmen passar även bra att servera till en mustig grönsaksgryta.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
120 g Västerbottensost® Riven


450 g torkat renkött och rökt älgkött
Ostcrème
2 dl smetana
3 dl Västerbottensost®, riven
1 schalottenlök
Salt
Timjanolja
1 kruka timjan
1,5 dl olivolja eller rapsolja

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Viltkött med ostcrème på Västerbottensost® och timjanolja

Ostcrème: Skala, finhacka och stek löken till den får en gyllene färg. Låt löken svalna något och blanda därefter ned smetana och riven Västerbottensost®. Låt stå och dra ca en halvtimme.
Timjanolja: Värm oljan så den bli ljummen och tillsätt då timjankvistar. Mixa oljan till det blir en härlig grön färg och låt den sedan rinna genom en fin sil eller ett kaffefilter. Häll upp i en glasflaska, håller ca två veckor i rumstemperatur.
Servera viltköttet tillsammans med ostcrèmen och smaksätt
med timjanolja.

Betygsätt

4 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

3.3 / 5. 3

15 MIN

3 / 5. 3

480 MIN

3.8 / 5. 4

40 MIN

4 / 5. 5

15 MIN

2.9 / 5. 15

60 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

3.9 / 5. 10

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.