Logga in
Logga in
semla

Semla med vit choklad och Västerbottensost®

En fantastiskt god variant med en fyllning av vit choklad, crème fraiche och Västerbottensost. Du måste testa idag!

Ingredienser

12 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


½ pkt jäst, 25 g
75 g Smör
2½ dl Mjölk
½ dl Socker
½ tsk Salt
½ tsk Malen kardemumma
7dl Vetemjöl
1 Uppvispat ägg till pensling
3 dl Vispgrädde
Florsocker
350 g crème fraiche 34 %
150 g vit choklad
150 g Riven Västerbottensost

GÖR SÅ HÄR

125 MIN

Semla med vit choklad och Västerbottensost

Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°.
Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under en handduk i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma till släta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min. Låt svalna under handduk på ett galler. Skär ett lock på varje bulle och gröp ur lite av innanmätet.

Fyllning:
Smält den vita chokladen i vattenbad och smält sedan ner Västerbottensost i den varma chokladen. Låt svalna. Blanda sedan chokladröran med crème fraiche och fyll bullarna. Toppa med vispgrädde, lägg på locket och pudra med florsocker.

Betygsätt

3.5 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

3.7 / 5. 12

50 MIN

4 / 5. 4

100 MIN

2.8 / 5. 5

25 MIN

4 / 5. 2

50 MIN

3.3 / 5. 3

90 MIN

4 / 5. 1

4 / 5. 1

25 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.