Logga in
Logga in
Cacio E Pepe

Cacio é Pepe med Västerbottensost®

Cacio é Pepe är en krämig pasta med riven Västerbottensost som passar perfekt som vardagsmat.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
80 g Västerbottensost® 450g


350g pasta (spaghetti eller bucatini)
1,5-2 tsk nymalen svartpeppar
vatten

GÖR SÅ HÄR

15 MIN

Cacio é Pepe med Västerbottensost®

Finriv Västerbottensost och lägg i en skål.
Koka upp vatten till pastan, lite mindre mängd än normalt men ändå så att det kan täcka pastan. Detta för att få ett så stärkelserikt vatten som möjligt. Salta vattnet lätt.
Mortla under tiden svartpeppar så att den blir fin men inte ett pulver. Mät sedan upp den mängd peppar du ska använda.
När vattnet kokar, lägg i pastan. Dra av ca tre-fyra minuter av koktiden då den kommer gå färdigt senare.
Under tiden pastan kokar, sätt igång en stekpanna på medelvärme. När den är varm lägger du i den nymalda svartpepparn och låter den rosta lätt men utan att bränna. Häll sedan i en slev av pastavattnet i stekpannan.
När pastan kokat den tidigare angivna tiden, för över den till stekpannan och rör försiktigt runt. Tänk på att det alltid ska finnas en liten mängd pastavatten i pannan. Vid behov, häll på mer vatten.
Medan pastan fortsätter tillagas, häll i en liten mängd av det varma pastavattnet i den rivna osten och rör runt, det ska få en krämig konsistens.
Håll koll på pastan och när den sedan är nästan klar (al dente), ta bort från värmen och lägg i ostkrämen. Rör runt tills ostkrämen går ihop med pastavattnet och bildar en krämig sås.

Betygsätt

2.9 / 5. 15

Spara recept

Andra populära recept

60 MIN

4 / 5. 3

15 MIN

3.5 / 5. 2

70 MIN

4 / 5. 1

15 MIN

4.3 / 5. 11

30 MIN

4.5 / 5. 2

30 MIN

3 / 5. 2

10 MIN

3.3 / 5. 3

40 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.