Logga in
Logga in

Pasta Carbonara med alspånsrökt karré, grönkål och Västerbottensost®

Pasta carbonara med Västerbottensost. Detta recept är framtaget av den norrländska inspiratören Fröken Frida, eller Frida Lundgren som hon egentligen heter.

Ingredienser

4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


2 dl grädde
1 äggula
Salt
75 g smör
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 msk soja
200 g championer
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
200 g grönkål
150 g alspånsrökt karré
1 kruka timjan
Smör och rapsolja till stekning
Salt och svartpeppar efter smak
500 g pasta av valfri sort

GÖR SÅ HÄR

20 MIN

Pasta Carbonara med alspånsrökt karré, grönkål och Västerbottensost®

Koka upp grädden, häll i osten och äggulan. Ställ tillbaka på plattan och vispa kraftigt ca 30 sek, smaka av med salt och ställ åt sidan till servering.
Bryn smöret i en kastrull tills gyllene och luktar gott, häll i nötter och soja. Bryn inte för hårt för det blir bittert och smakar bränt.
Skiva svampen och stek ganska hårt i olja och smör, hacka lök, vitlök och stek med svampen när svampen är nästan helt klar. Plocka ner kålen och se till att ta bort stammarna, och skiva den rökta karrén så tunt det går. Häll ner allt i pannan, vänd runt hastigt och smaka av med salt och peppar. Häll i den kokta pastan, försök få med några matskedar av kokvattnet i pannan och avsluta med hackad timjan.

Betygsätt

3.6 / 5. 10

Spara recept

Andra populära recept

10 MIN

4 / 5. 1

600 MIN

3 / 5. 4

15 MIN

2.9 / 5. 14

30 MIN

4.3 / 5. 3

30 MIN

3.5 / 5. 2

80 MIN

4.5 / 5. 2

25 MIN

4 / 5. 2

15 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.