Logga in
Logga in

Pappardelle med Västerbottensost®, broccoli och citronpicklad silverlök

Vegetarisk Pappardelle med broccoli och citronpicklad silverlök. Receptet är framtagen av Anders Karlsson från Svenska Kocklandslaget.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


Ostsås:
100 g riven Västerbottensost®
2 dl grädde
1 äggula
Salt

Grönsaker:
1 huvud broccoli
1 schalottenlök (finhackad)
1 vitlöksklyfta. (finhackad)
100 g babyspenat
Smör och olja till stekning
Salt och svartpeppar

Citronpicklad silverlök:
1 st silverlök
0, 5 dl citronjuice
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
Zest från 1 citron
1 skvätt ättika

Jalapeno-olja:
1-2 st jalapeno beroende på hur starkt man gillar
100 g baby spenat
2 dl matolja t. ex raps
1 nypa salt

 

GÖR SÅ HÄR

35 MIN

Pappardelle med Västerbottensost®, broccoli och citronpicklad silverlök

500 g Pappardelle (Vill du göra egen, använd detta goda recept)

Ostsås:
Koka upp grädden, häll i osten och äggulan. Ställ tillbaks på plattan och vispa kraftigt ca 30 sek, smaka av med salt och ställ åt sidan till servering.

Grönsaker:
Skär ner broccolin i små buketter och stek i olja och smör på rätt hög värme en kort stund, vi vill ha en fin stekyta utan att den ska bli mjuk så detta tar max ett par minuter. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök låt den svettas ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar, häll i den nykokta pastan och försök att få med några matskedar av pastavattnet. Häll i spenaten och vänd runt snabbt, smaka av ytterligare om det behövs.

Citronpicklad silverlök:
Skiva löken tunt gärna med en mandolin men en vass kniv funkar också. Koka upp vatten, socker och ättika, dra av från spisen och häll i citronjuice och zest. Häll allt i en tätslutande burk och låt stå helst 1 dygn före användning. Det blir mer än vad som behövs till receptet men håller ett par veckor i kylen.

Jalapeno-olja:
Ta bort stammarna från jalapenon och eventuellt kärnhusen om man inte gillar starkt, häll allt i en kannmixer och mixa tills det blir varmt ca 8 minuter. Sila genom kaffefilter och spara i kyl. Det blir mer än vad som behövs till receptet men håller ett par veckor i kyl och månader i frys.

Grunda med ostsåsen, lägg därefter i pastan och toppa med picklad lök och jalapeno-oljan, lite extra svartpeppar och riven Västerbottensost®.

 

Betygsätt

3.3 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

4 / 5. 1

65 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

3 / 5. 13

60 MIN

4 / 5. 1

235 MIN

4 / 5. 3

60 MIN

4.5 / 5. 2

8 MIN

3.7 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.