Logga in
Logga in

Havrescones med vispad crème fraiche och färska bär

Ingredienser

6 dl mjölk
200 gram smör
1,5 l vetemjöl
5 dl havregryn
1 dl strösocker
3 msk bakpulver
1 msk salt
3 dl blåbär
4 dl crème fraiche 34 %
2 tsk vaniljsocker
Färska bär till garnering

GÖR SÅ HÄR

25 MIN

Ställ ugnen på 250 °C. Blanda först de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret och arbeta ihop till en grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg. Och till sist blanda i blåbären. Fördela degen och tryck ner i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras med vispad Vaniljfraiche och toppa med färska bär.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

4 / 5. 8

20 MIN

3.6 / 5. 40

25 MIN

4 / 5. 2

4 / 5. 2

35 MIN

4 / 5. 3

30 MIN

3.5 / 5. 25

10 MIN

4 / 5. 1

90 MIN

3.7 / 5. 12

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.