Logga in
Logga in

Frittata med Västerbottensost och potatis toppad med crème fraîche, löjrom och gräslök

Ingredienser

4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


För 4 portioner

500 g fast potatis
1 gul lök
2 msk olivolja
6 ägg
100 g Västerbottensost, riven
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
ca 1 ½ dl crème fraîche
ca 80 g löjrom eller stenbitsrom
¼ rödlök, finhackad

hackad gräslök och gräslöksblommor till garnering

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 175 grader.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar. Skala och hacka lök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Lägg löken åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg. Vispa äggen och rör ner löken, ost, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan och rör om med potatisen. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20-25 minuter. Ta ut stekpannan och låt svalna. Tänk på att handtaget är varmt! Skär frittatan i tårtbitar och lägg en klick crème fraîche på varje bit. Toppa med löjrom och rödlök. Garnera med hackad gräslök. Kan serveras varm eller kall, gärna med en fräsch sallad.

Tips: Denna passar även utmärkt att göra om man vill ta vara på några kokta potatisar som ligger och tar plats i kylskåpet. Dessutom går det lite fortare att tillaga!

Betygsätt

4.7 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

15 MIN

3 / 5. 2

40 MIN

3.5 / 5. 2

15 MIN

4.4 / 5. 5

90 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

3.6 / 5. 9

20 MIN

4 / 5. 1

25 MIN

2.7 / 5. 3

30 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.