Logga in
Logga in

Försommardrink med jordgubbar, rabarber & viol

Ingredienser

1 dl rabarbersaft
1 l mineralvatten
1 stång färsk rabarber
2 msk socker
2 dl jordgubbar
2 citroner
1 kruka mynta eller citronmeliss
Is, krossad
1 flaska alkoholfritt mousserande vin
Plocka ute: ätbara blommor såsom violer, tusensköna eller gurkört.

GÖR SÅ HÄR

85 MIN

Skölj och hacka örterna. Riv skalet på ena citronen. Pressa båda citronerna. Skiva rabarbern i smala skivor i en bunke, tillsätt socker och citron, låt dra en timma i kylen. Skölj blommorna i vatten, hacka därefter. Gör detsamma med jordgubbarna. Blanda alla ingredienser utom bubblet i en tillbringare; detta är nu en god alkoholfri drink.

Lägg is i drinken. Ställ kylt bubbel bredvid i isbytta så att gästerna själva kan hälla på bubbel om de vill ha.

Betygsätt

3.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

90 MIN

4.1 / 5. 7

50 MIN

3.7 / 5. 3

35 MIN

3.3 / 5. 3

70 MIN

2.8 / 5. 4

25 MIN

3 / 5. 3

75 MIN

2.3 / 5. 6

70 MIN

4 / 5. 1

12 MIN

4.4 / 5. 5

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.