Logga in
Logga in

Fira nationaldagen med Nationalosten®

Här hittar du somriga recept som förgyller denna dag.

Nationaldagsmeny skapat av Svenska kocklandslaget

Ida Bauhn, från Svenska Kocklandslaget, har tagit fram en trerättersmeny på svenska råvaror som är i säsong just nu och passar ett nationaldagsfirande.

Förrätt:
Rökig persiljepesto med Västerbottensost, sparris och löjrom
Varmrätt:
Pilsnerbräserat lamm med primörer och smörad skysås
Efterrätt:
Mandelkaka med rabarber, jordgubbar och glass

Fler goda recept

100 MIN

4 / 5. 3

160 MIN

4.5 / 5. 2

25 MIN

4 / 5. 1

70 MIN

3.2 / 5. 11

20 MIN

3.3 / 5. 4

480 MIN

3.8 / 5. 4

Nationaldagens bästa ostbricka

Låt oss fira denna dag med en läcker ostbricka. Duka upp en kombination av ostar som får smaklökarna att jubla. Förutom vår unika Västerbottensost kan du lägga till mild Brie, smakrik blåmögelost, delikat Camembert och en god Gruyère. Komplettera med krispiga kex, färska druvor och jordgubbar för en perfekt balans mellan sötma och sälta.

Njut!

 

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

servera

Sommarens plock- och buffémat

Nu stundar en tid med mycket att fira. Här hittar du plockmat som passar perfekt för dessa tillfällen.

ostbollar11080

Tilltugg till helgen!

Samla familj och vänner och bjud på en festlig kväll med fantastiska tilltugg.

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.