Ugnspannkaka med grönkål och Västerbottensost®

Enkel vardagsrätt med en annorlunda twist. Ugnspannkaka med grönkål och Västerbottensost.

Ainesosia
6 ANNOSTA
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® raastettu


5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1 msk bakpulver
7 dl mjölk
4 ägg
1 pkt kycklingbacon
några grönkålsstjälkar
1 rödlök
2 dl (100 g) riven Västerbottensost
paprikapulver

KUINKA TEHDÄ SE

Vispa ihop pannkakssmeten med hjälp av vetemjöl, salt, vitpeppar, bakpulver, mjölk och ägg. Dela grönkålen i mindre bitar och skiva rödlöken samt kycklingbaconen.

Lägg i bacon i en eller två ugnssäkra formar och stek till dem några minuter i ugnen på 200 grader varmluft. Ta ut och lägg även i grönkål samt rödlök. Häll över pannkakssmeten och strö över paprikapulver.

Grädda i 200 grader varmluft i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Efter halva tiden så ta ut och lägg på Västerbottensosten, sen in igen. Serveras med lingonsylt.

Tahti

4.3 / 5. 4

Tallenna reseptit
Jakaa

Muita suosittuja reseptejä

4 / 5. 1

40 MIN

3.8 / 5. 29

4 / 5. 1

4 / 5. 1

16 MIN

4.4 / 5. 5

2.5 / 5. 2

30 MIN

4.5 / 5. 2

4.3 / 5. 6

Liity juustoklubimme jäseneksi

Tallenna suosikkireseptisi, hyödynnä tarjouksiamme äläkä koskaan missaa inspiroivia ja tietoartikkeleitamme

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.