RAMSLÖKSGNOCCHI MED PRIMÖRER OCH VITVINSSÅS MED VÄSTERBOTTENSOST®

Här är gnocchin hemgjord men det går naturligtvis bra att använda färdigköpt också.

Ainesosia
4 ANNOSTA
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® 450g


Gnocchi

6 medelstora potatisar, ca 600 g

1 ägg

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

12 ramslöksblad

1/2 dl rapsolja

Primörer

200 g grön sparris

4–5 rädisor

200 g spenat

Sås

1 1/2 dl vitt vin

1/2 grönsaksbuljongtärning

2 dl grädde

100 g Västerbottensost, finriven

Gärna ätbara blommor & blad till garnering + 1 dl krossade hasselnötter

KUINKA TEHDÄ SE

Skala och dela potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av och låt svalna. Mixa strimlade ramslöksblad och olja med en stavmixer. Låt oljan rinna av i en fin sil. Spara ramslöksoljan till serveringen. Pressa potatisen med en potatispress eller mosa den med en gaffel. Blanda ner den mixade ramslöken som du fått kvar i silen med potatisen, ägg, mjöl och salt och arbeta ihop till en deg. Lägg upp degen på en mjölad köksbänk och dela den i bitar genom att först forma dem till längder. Skär längderna i ca 1,5 cm bitar. Tryck till dem med en gaffel.

Koka upp vitt vin tillsammans med den halva buljongtärningen och grädden, låt den koka ner lite. Blanda ner hälften av den rivna Västerbottensosten och smaka av med lite nymalen svartpeppar. Spar resten av osten till servering.

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i gnocchin och låt koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp gnocchin med en hålslev.

Primörer: Dela sparrisen i bitar och rädisorna i fjärdedelar. Koka i lättsaltat vatten några minuter och precis i slutet, lägg i spenaten: Låt rinna av i durkslag.

Lägg upp gnocchi i en djup tallrik. Häll över lite vitvins- och ostsås. Tillsätt sparris, rädisor och spenat. Klicka över lite av ramslöksoljan strö över finriven Västerbottensost och krossade hasselnötter. Garnera med blommor och blad.

Tahti

4.8 / 5. 4

Tallenna reseptit
Jakaa

Muita suosittuja reseptejä

4 / 5. 4

40 MIN

3.5 / 5. 11

4 / 5. 1

4.8 / 5. 5

2.7 / 5. 6

60 MIN

5 / 5. 2

3.2 / 5. 6

30 MIN

4.2 / 5. 10

Liity juustoklubimme jäseneksi

Tallenna suosikkireseptisi, hyödynnä tarjouksiamme äläkä koskaan missaa inspiroivia ja tietoartikkeleitamme

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.