Logga in
Logga in

Västerbottensostcrème

Crèmen som går att använda till nästan allt! Bjud som förrätt på ett litet kex och toppa med löjrom. Servera till ugnsbakade grönsaker såsom rödlök, rostad paprika, zucchini och portabellosvamp. Crèmen blir perfekt att ringla över.

Ingredienser
6 PORTIONER
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


100 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 äggula
1/2 dl matolja
1/2 dl mild olivolja

GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt den rivna Västerbottenosten och sänk värmen på spisen. Rör om ordentligt tills osten har smält.

2. Låt crèmen svalna i rumstemperatur och tillsätt därefter en äggula.

3. Tillsätt oljan försiktigt på samma sätt som när du gör en majonnäs, antingen med stavmixer eller i en kannmixer. Mixa till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.

Betygsätt

2.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

60 MIN

2.3 / 5. 4

90 MIN

4.3 / 5. 4

60 MIN

3.5 / 5. 4

45 MIN

4.7 / 5. 3

2.7 / 5. 3

40 MIN

3.5 / 5. 11

80 MIN

3 / 5. 94

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.