Logga in
Logga in

Varma mackor med grönkålsstuvning

När man behöver en lättare kvällsmat så är dessa varma mackor perfekta!

Ingredienser
2 PORTIONER
Detta recept innehåller:
50 g Västerbottensost® Riven


ljusa skivor bröd
smör
1 gul lök
två nävar grönkål
en näve paprika
chili
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
1 äpple (gärna lite syrligt)
50 g / 1 dl riven Västerbottensost

GÖR SÅ HÄR

Bred på lite smör på brödskivorna och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär  sedan den gula löken i små bitar. Strimla paprikan. Ta bort stammen från grönkålen och hacka till att. Finhacka chili efter behag.

Stek till löken någon minut i smör innan paprika, grönkål och chili tillsätts. Fortsätt några minuter. Blanda sedan mjölk med vetemjöl så inga klumpar finns med och häll i bland grönsakerna. Rör ofta så det inte bränns och vänta in tills det tjocknar till. Krydda, smaka av och lägg på på mackorna. Skär ett äpple i tunnare klyftor som läggs på mackan. Strö över riven Västerbottensost. Grädda i ugnen 200 grader ca 10 minuter.

Betygsätt

5 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

3 / 5. 3

4 / 5. 1

4.7 / 5. 6

4 / 5. 4

3.8 / 5. 12

20 MIN

5 / 5. 1

5 / 5. 4

4 / 5. 2

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.