Logga in
Logga in

Pizza bianco med räkor

Denna pizza bianco med räkor är bara för ljuvlig!

Ingredienser
2 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


Pizzadeg:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,5 dl vatten
0,5 dl olivolja

Topping:
2 dl creme fraiche
100-150 g riven Västerbottensost
räkor
salladslök
creme fraiche
färsk dill
citron

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop vetemjöl och salt till pizzadegen. Tillsätt bakpulver, vatten och olivolja och blanda samman till en smidig deg. Kavla eller knåda ut degen med händerna till en rund botten.

Bred ut nästan all creme fraiche på bottnen, men spara lite till garnering. Strö över riven Västerbottensost. Grädda i ugnen på 225 grader varmluft i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ta ut plåten.

Dekorera med räkor, spritsad eller klickad creme fraiche, salladslök, dillkvistar och citronskivor. Servera genast.

Betygsätt

4.2 / 5. 9

Spara recept

Andra populära recept

4.6 / 5. 5

5 / 5. 4

4 / 5. 1

3 / 5. 4

4 / 5. 1

4.7 / 5. 7

16 MIN

4.4 / 5. 5

3.3 / 5. 40

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.