Logga in
Logga in

Västerbottensostpaj® med fikon och svartkål

Västerbottensostpaj® är en favorit som kan förändras i det oändliga! Olika typer av mjöl ger skillnad i krispighet och karaktär, samtidigt som nya smakkompisar ger pajen en spännande twist.

Ingredienser

Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


2 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk vatten
1 tsk salt
1 schalottenlök, i tunna skivor
300 g svartkål
3 dl grädde
2,5 dl Västerbottensost®, riven
1 ägg
Salt
Peppar
Olja till stekning
8 st färska fikon

GÖR SÅ HÄR

60 MIN

Västerbottensostpaj® med fikon och svartkål

Blanda smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren eller för hand. Tillsätt vatten och salt och arbeta samman till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (ca 24 cm i diameter), nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk temperaturen till 200°.
Fräs löken med olja i en stekpanna. Tillsätt svartkål och fräs den mjukt. Varva lök och svartkål i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, 2 dl riven Västerbottensost®, salt och peppar och häll ned i pajskalet. Toppa med fikon och resterande Västerbottensost®. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller till dess att pajen fått fin färg.

Betygsätt

4.7 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4 / 5. 1

165 MIN

3.5 / 5. 2

65 MIN

2.6 / 5. 8

180 MIN

4 / 5. 1

45 MIN

3.2 / 5. 6

210 MIN

4.7 / 5. 6

55 MIN

2.5 / 5. 6

50 MIN

3 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.