Logga in
Logga in

Rostad strömming med primörsallad

Ingredienser

500 g strömming
1 knippe sparris
1 knippe morötter
12 färskpotatisar
1 påse jungfrusallad eller mix-sallad
1 citron
1 msk honung, flytande
100 g hyvlad Västerbottensost
1 msk rapsolja
2 msk smält smör
1 msk rapsolja
salt
1 tsk kryddpeppar
1 kruka dill
1 dl gräddfil

GÖR SÅ HÄR

45 MIN

Skala sparris och morötter och koka dem i lättsaltat vatten. Sparris i ca 4 min och morötter i ca 6 min. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Blanda potatis, sparris, morötter och vänd ner salladen. Riv citronskal över och ringla i honungen. Lägg till några skivor ost, samt ringla över lite olja och salta. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med lite dill och det sista av osten.
Sätt ugnen på 200°. Dela strömmingen och lägg dem på en plåt. Salta och kryddpeppra. Ringla smält smör och rapsoljan över. Stek strömmingen i ugnen ca 4-5 min. Ta ut strömmingen och lägg dem på fatet. Klicka ut gräddfilen. Strömmingen smakar bäst när den är ljummen men fungerar även att servera kall.

Betygsätt

2.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

3.3 / 5. 3

35 MIN

3.6 / 5. 9

90 MIN

2.9 / 5. 9

40 MIN

3 / 5. 2

10 MIN

4 / 5. 2

40 MIN

4 / 5. 1

25 MIN

2.5 / 5. 2

90 MIN

4 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.