Logga in
Logga in

Örtstuvad potatis med Västerbottensost

Ingredienser

1 kg potatis, kokt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk maizena mjöl
100 g Västerbottensost
1 tsk salt
1 krm malt vitpeppar
2 msk grovhackade örter t ex gräslök, dill eller persilja

GÖR SÅ HÄR

20 MIN

Skala den kokta potatisen och skär den i centimetertjocka skivor.
Koka upp mjölk och grädde. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner det i mjölken och vispa tills det reder sig. Rör ner osten och låt den smälta i stuvningen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt potatisen strax före servering.
Dekorera med örter och ostskivor. Servera gärna några limeklyftor till.

Betygsätt

2.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

115 MIN

2.8 / 5. 5

35 MIN

4 / 5. 2

45 MIN

4 / 5. 2

40 MIN

3.3 / 5. 3

70 MIN

4 / 5. 1

55 MIN

2.4 / 5. 5

20 MIN

3 / 5. 5

25 MIN

3.6 / 5. 23

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.