Logga in
Logga in

Mandelpotatisbröd med kummin och Västerbottensost

Ingredienser

6-8 portioner PORTIONER

6 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 tsk kummin
150 g kokt skalad mandelpotatis
1 dl flytande honung
100 g riven Västerbottensost
12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

70 MIN

Sätt ugnen på 150°. Mosa mandelpotatisen. Blanda filen med bikarbonat, salt, kummin och mandelpotatis. (Hittar du inte mandelpotatis kan du använda vanlig). Tillsätt honung, ost och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Smöra och mjöla en form och klicka ner smeten i formen och ställ i ugnen ca 50-60 minuter. Låt svalna under en handduk.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

3.3 / 5. 3

45 MIN

4 / 5. 2

15 MIN

3 / 5. 2

15 MIN

4.2 / 5. 12

30 MIN

3.3 / 5. 3

10 MIN

4.5 / 5. 2

15 MIN

3.7 / 5. 6

30 MIN

3.3 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.