Logga in
Logga in

Julbröd

Ingredienser

100 g smör
8 dl mjölk 3 %
50 g jäst
1 1/2 msk salt
1/2 dl sirap
10 dl fint rågmjöl
14-15 dl vetemjöl
Skivad Västerbottensost

GÖR SÅ HÄR

140 MIN

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm, 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta samman degen. Låt den ligga övertäckt i 1 timme. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Tag undan 1/3 av degen. Forma resten av degen till en stor brödkaka. Lägg den på bakpappersklädd plåt. Dela resterande deg i 8 bitar. Rulla 7 av dem till avlånga snören. Lägg dem över kakan som ekrarna på ett hjul. Forma den sista till en mittknopp. Klipp sneda hack i degsnörena och mittbiten. Vik ut vartannat hack åt var sitt håll, så det liknar ax. Jäs kakan under duk i 20 minuter. Värm ugnen till 225° och sänk värmen till 200° när du ställer in brödet. Grädda i 45-50 minuter. Låt brödet svalna under duk. Servera med skivad Västerbottensost.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

85 MIN

2.8 / 5. 8

60 MIN

4 / 5. 1

4 / 5. 1

140 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

3 / 5. 2

35 MIN

4 / 5. 3

35 MIN

3.6 / 5. 9

40 MIN

3.5 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.