Recept

Älgfärsburgare med creme gjord på Västerbottensost och smaker från skogen

Anders Gustavsson

Västerbottensost_liten Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.  

Älgfärsburgare med creme gjord på Västerbottensost och smaker från skogen

Hamburgare på älgfärs och fläskfärs för att få lite fett, den smakrika Västerbottenosten till den vilda smaken passar det ju perfekt att blanda in lite smaker från skogen som trattkantareller, enbär och lite syrliga lingon. En hamburgare men mycket smaker du slänger ihop på under 20 minuter. Ät den med t ex ölkorv och salta lantchips eller varför inte lyxa med rotsakschips. 

Ingredienser

För 4 portioner

Älgfärsburgare
400 g älgfärs
100 g fläskfärs
Salt och peppar

Västerbottensost- och enbärscreme
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
150 g riven Västerbottenost
10 st enbär, mosade
Salt

Tillbehör
ca 30 g salladsmix
100 g trattkantareller
1 dl lingon
Några skivor Västerbottenost
4 hamburgerbröd

Gör såhär:
Blanda älg- och fläskfärs, forma till 4 hamburgare, ca 1 cm tjocka, salta burgarna. Stek kantarellerna i smör, när dom är klara lägger du i burgarna och steker i ca 4-5 minuter per sida, peppra när dom är färdiga. Blanda ingredienserna till cremen och smaka av med salt. Bygg ihop burgarna med sallad, kantareller, hamburgare, två skivor Västerbottenost, creme och toppa med lite lingon. Servera med t ex ölkorv och lantchips, perfekt mat för tv-soffan.

Läsarnas betyg
Betyg 3.9 av 5 (17 röster)
Annat intressant