Recept

Pannbiffar med Västerbottensost, blomkålsstomp och höstfräs

Madeleine Landley

Västerbottensost_liten
Enligt Madeleine Landley är enkelhet och matglädje de viktigaste ingredienserna i köket. Det vill hon förmedla med matbloggen Landleys kök och hoppas att fler ska våga sig in i köket och prova nya saker. I bloggen hittar man tips, inspiration och goda recept som passar såväl vardag som fest.

”I början försökte jag slå knut på mig själv med recepten, men under åren har jag förstått hur lite tid folk har att lägga på matlagningen. Vi matbloggare kan ibland uppfattas som överambitiösa, laga allt från scratch och alltid välja rätt råvaror. Sanningen är att vi också har dagar då vi är trötta och bara vill svänga ihop något enkelt. Men, istället för att micra fiskpinnar och halvfabricerat pulvermos vill jag med bloggen visa att man enkelt kan laga en god och hälsosam middag.”

”Idag driver jag inte bara en av Sveriges största matloggar utan också mitt egna företag där jag arbetar som fotograf, skribent, designer och utvecklare. Om det är något jag har lärt mig om både matlagning och att driva företag är att det bästa blir till när det skapas med hjärtat. Känns det bra, är det bra.”

Pannbiffar med Västerbottensost, blomkålsstomp och höstfräs

Med pannbiffar som är fyllda med Västerbottensost får man snabbt en god och smakrik middag som också tar tillvara på höstens härliga råvaror. Dessutom är det glutenfritt och är precis lika gott att äta som rester. Champinjonerna kan man gott byta mot kantareller om man har tillgång till det.

Ingredienser

För 4 portioner

Blomkålsstomp:
1 kg blomkål
2 dl creme fraiche
salt, peppar

Pannbiffar med Västerbottensost:
1 ägg
200g Västerbottensost (cirka 2 dl)
salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver
800g blandfärs

Höstfräs:
200g champinjoner
1 schalottenlök
2 svenska röda äpplen

Tillbehör:
rårörda lingon
inlagd gurka

Gör såhär:
Skär blomkålen till mindre bitar och koka dem i saltat vatten cirka 10 minuter. Slå av vattnet och mosa blomkålen med en potatismosare. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör i creme fraiche. Smaka av med kryddor. Ha ner ägg och kryddor i en bunke. Riv Västerbottensosten på de stora hålen på ett rivjärn och ha ner i bunken. Blanda ner färsen och forma till biffar. Stek biffarna i smör. Skär champinjonerna till kvartar och skiva schalottenlöken. Kärna ur och tärna äpplena. Ha ner allt i stekpannan och stek i fettet som blivit kvar. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka.

Lämna din röst!
Betyg 4.1 av 5 (7 röster)
Annat intressant