Logga in
Logga in

Morotskaka med Västerbottensost och vit chokladfrosting

Salt Västerbottensost kombinerat med söt vit choklad i den här saftiga morotskakan!

Ingredienser

40 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


750 g grovt rivna morötter
6 stora ägg
6 dl strösocker
3 dl rapsolja
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk vaniljpulver
2 msk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
400 g crème fraiche 34 %
200 g vit choklad
Pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR

70 MIN

Vispa ägg och socker pösigt. Lägg i morötterna och tillsätt oljan. Blanda kanel, ingefära, vaniljpulver, bakpulver och vetemjöl separat och rör ned i den andra blandningen till en jämn smet. Häll smeten i ett bleck, cirka 33 x 53 cm. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Glasyr: Smält den vita chokladen i vattenbad och smält sedan ner Västerbottensost i den varma chokladen. Låt svalna. Blanda sedan chokladröran med crème fraiche och bred över den svala morotskakan. Garnera med pumpakärnor och skär upp i små munsbitar.

Betygsätt

3 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

70 MIN

4.3 / 5. 6

4 / 5. 1

60 MIN

2.5 / 5. 2

55 MIN

3.5 / 5. 10

60 MIN

3.7 / 5. 3

15 MIN

4.3 / 5. 11

45 MIN

4 / 5. 1

75 MIN

2.3 / 5. 7

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.