Logga in
Logga in

Våfflor med Västerbottensost® och ramslök

Ramslöks- och västerbottensostvåfflor med topping blir ett gott tilltugg till fördrinken eller som förrätt.

Ingredienser

5–6 ramslöksblad
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl vetemjöl
50 g smör
½ tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl finriven Västerbottensost

Topping:
Smetana
Stenbitsrom eller löjrom
Finhackad rödlök
Skalade räkor
Något grönt till garnering; ramslök, dill eller gräslök
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Smält smöret och låt svalna. Mixa mjölk och ramslök med en stavmixer. Vispa ner ägget. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och salt och till sist det smälta smöret och riven Västerbottensost. Grädda våfflorna i våffeljärn. Garnera med rom, räkor, smetana, finhackad rödlök och något grönt. Dra några varv med pepparkvarnen och servera.

Betygsätt

4.7 / 5. 9

Spara recept

Andra populära recept

2.8 / 5. 4

4 / 5. 2

4.5 / 5. 2

45 MIN

4 / 5. 3

25 MIN

5 / 5. 1

30 MIN

3.3 / 5. 6

4 / 5. 1

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

Cheesecake_1600x1600

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.