Logga in
Logga in

Fylld Butternutpumpa

Fylld butternutpumpa med en krämig fyllning på mangold, färskost och Västerbottensost, toppad med smulad chorizokorv.

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
50 g Västerbottensost® Riven


1 butternutpumpa

1 msk olivolja

Salt

Nymalen svartpeppar

Till fyllningen:

100 g mangold eller färsk spenat

1 tsk olivolja

200 g färskost

50 g grovt riven Västerbottensost

1 tsk paprikapulver

Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

2 chorizokorvar (rå färsk-korv)

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan på längden. Gröp ur kärnhuset. Ringla över olivolja och salta och peppra. Lägg den delade pumpan med den delade sidan nedåt på en plåt/i en ugnsform.

Rosta pumpan i ugnen i ca 30 minuter och gör fyllningen under tiden.

Stek mangolden/spenaten i en stekpanna med lite olivolja tills den mjuknar. Vätskar sig spenaten så häll bort vätskan. Blanda sedan mangolden/spenaten med färskost, riven Västerbottensost och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut pumpan från ugnen och vänd på dem så att den skurna sidan kommer upp. Gröp ur lite av pumpan (obs inte allt!) så att fyllningen får plats över hela pumpan. Det pumpakött som är urgröpt kan blandas ner i fyllningen. Fördela sedan fyllningen över pumpan och lägg hackad rå chorizo över allt. Låt baka i ugnen i ytterligare 30 minuter tills korven har fått fin färg. Servera med sallad.

Betygsätt

4.7 / 5. 6

Spara recept

Andra populära recept

4 / 5. 2

4.3 / 5. 4

4 / 5. 4

3.5 / 5. 2

4.3 / 5. 3

5 / 5. 4

4.6 / 5. 12

45 MIN

3.5 / 5. 4

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.