Logga in
Logga in

Landskapspizza Pizza Idalia

Dalslands landskapspizza är en hyllning till de dignande vetefälten på Dalboslätten och skärgården vid Vänerns västra stränder. En pizza bianca som bakas av med Västerbottensost®, crème fraiche från lokala mejerier samt timjan och svartpeppar. Pizzan toppas med kallrökt lax, smörstekta kantareller från skogarna i norra Dalsland samt löjrom från Vänern. Kronan på verket är några färska blommor Förgätmigej, Dalslands landskapsblomma.

Skapad av: Anders Johannesson

Ingredienser

3,5 dl crème fraiche
150 g kallrökt lax
80 g löjrom (gärna från Vänern)
250 g kantareller
Färsk timjan
Smör
Salt
Svartpeppar
Färsk Förgätmigej

Ingredienserna är för 2 pizzor.

Pizzabotten (grundrecept)

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 250 grader.
Bred på crème fraiche och Västerbottensost på pizzan.
Stek kantarellerna i smör med salt och svartpeppar.
Baka pizzan i 5 minuter tills den nästan är klar, ta ut den och toppa med de smörstekta kantarellerna och den kallrökta laxen och baka ytterligare någon minut så laxen tillagas.
Toppa pizzan med löjrom, timjan, färsk Förgätmigej och lite extra crème fraiche.
Njut!

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

60 MIN

4 / 5. 2

4.3 / 5. 3

3.5 / 5. 2

4 / 5. 2

4.8 / 5. 6

5 / 5. 2

4 / 5. 1

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

ostbollar11080

Tilltugg till helgen!

Samla familj och vänner och bjud på en festlig kväll med fantastiska tilltugg.

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.