Logga in
Logga in

Morot, purjolök och fetaostpaj

En vegetarisk paj med morot, purjo, fetaost, men även en näve Västerbottensost.

Ingredienser
6 PORTIONER
Detta recept innehåller:
100 g Västerbottensost® Riven


Pajdeg:
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
4 msk kallt vatten

Fyllning:
3-4 medelstora morötter
100 g purjolök
1 msk smör
1 pkt fetaost
100 g (2 dl) riven Västerbottensost
2 små morötter
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
salt
svartpeppar
paprikapulver

GÖR SÅ HÄR

knåda ihop till en pajdeg som sedan trycks ut i en form. Nagga degen och grädda på 200 grader varmluft i 10 minuter. Ställ åt sidan.

Skär morot och purjolök i tunna skivor som steks mjuka i smör. Salta och peppra. Smula ner fetaosten i pajskalet. Lägg i morot- och purjolöksblandningen i pajskalet och fortsätt med riven Västerbottensost. Skala och skär några små morötter i längder. Garnera med dessa.

Blanda sedan ihop äggstanningen av ägg, mjölk, grädde, salt och svarpeppar som hälls i formen. Avsluta med att pudra lite paprikapulver överst. Gräddas i 200 grader varmluft i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Betygsätt

5 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

4 / 5. 1

15 MIN

3.1 / 5. 12

4.1 / 5. 8

3.8 / 5. 12

30 MIN

4.7 / 5. 7

4.3 / 5. 3

4.5 / 5. 4

4 / 5. 4

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.