Logga in
Logga in

Italiensk bröllopssoppa

Så goda smaker och enkel att göra! Att denna italienska soppa, minestra maritata, (gift soppa) kallas just bröllopssoppa är för att smakerna gifter sig så bra ihop i kombination av grönsaker, ost och kött.

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
50 g Västerbottensost® Riven 24mån


300 g ekologisk kycklingfärs, går bra att byta ut till veg-, nöt- eller fläskfärs
1 dl panko-ströbröd
5 vitlöksklyftor
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
1 gul lök, skalad och finhackad
1 knippe svartkål
1 förpackning kokta cannelinibönor
1 dl pasta, t ex risoni
Olivolja/smörSvartpeppar och salt

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Pressa två av vitlöksklyftorna och blanda ihop med färs, ströbröd, finriven ost, lite salt och nymalen svartpeppar. Forma till små köttbullar och stek i stekpanna med lite smör/olja tills de får fin färg. Hacka de andra tre vitlöksklyftorna och stek dessa tillsammans med löken i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt buljong, kål, pasta, cannelinibönor och köttbullar. Koka tills pastan är mjuk och smaka med ev lite ytterligare svartpeppar. Har du persilja kan du med fördel strö över det.

Betygsätt

4.7 / 5. 7

Spara recept

Andra populära recept

5 / 5. 4

2.8 / 5. 4

3.8 / 5. 4

3.4 / 5. 5

2.7 / 5. 3

90 MIN

4.3 / 5. 4

4 / 5. 1

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.