Logga in
Logga in

Tomatmarmelad

Ingredienser

5 röda tomater
1 citron
1 1/2 dl strösocker
6 kvistar dragon eller basilika
1 dl grovt hackad sötmandel

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Skär tomater och citron i mindre bitar. Lägg dem och socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills nästan all vätska kokat bort, ca 20 min. Det ska vara tjockt som en marmelad när det är klart. Tillsätt dragon och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Tillsätt mandeln precis innan kastrullen tas av plattan. Häll över på en väl rengjord glasburk. Servera marmeladen till Västerbottenost.

Betygsätt

4 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

50 MIN

4.5 / 5. 2

12 MIN

4.4 / 5. 5

15 MIN

3 / 5. 3

45 MIN

2.3 / 5. 3

30 MIN

4 / 5. 1

65 MIN

4 / 5. 1

30 MIN

4 / 5. 3

100 MIN

2.8 / 5. 5

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.