Logga in
Logga in

Champinjonsoppa med kyckling

Ingredienser

2 msk smör
1 st hackad gul lök
200 g skivade champinjoner
1 st kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
2 st kycklingfiléer
4 st träspett
olja
salt
peppar
3 st klyftade tomater
1 st finhackad rödlök
1 st pain riche i tunna skivor
100 g riven Västerbottensost
olivolja
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Fräs löken och svampen i lite olja utan att det får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde, låt koka försiktigt 7-8 minuter, smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingfilén i små bitar och trä på fyra spett, salta och peppra. Sätt ugnen på 200°C.
Blanda tomaterna med löken och olivoljan, salta och peppra. Grilla kycklingspetten i en het stek- eller grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
Rosta brödet i ugnen ca 5 minuter, strö över osten och gratinera i ugnen tills osten smält. Lägg upp tomatröran på brödet och servera. Koka upp soppan och servera med kycklingspetten och tomatbruschettan.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

60 MIN

2.8 / 5. 5

20 MIN

3.4 / 5. 20

20 MIN

3.3 / 5. 4

125 MIN

4 / 5. 1

15 MIN

3 / 5. 2

15 MIN

2.5 / 5. 4

20 MIN

4 / 5. 3

30 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.